Najviši nivo upozorenja za britanske brodove u vodama Irana

London -- Velika Britanija podigla je na najviši, treći nivo, upozorenje za brodove, koji plove pod zastavom te zemlje u vodama Irana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/A.CARRASCO RAGEL
Ilustracija: EPA-EFE/A.CARRASCO RAGEL

Pročitajte još:

Britanija je zabrinuta, i zvanično je to saopštila

On je naglasio da će Britanija biti odlučna u odbrani svojih pomorskih interesa u Persijskom zalivu, ali da nije zainteresovana za eskalaciju, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor.

Prethodno je danas britanska vlada saopštila da su tri iranska broda pokušala da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali da su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda.

U saopštenju predstavnika britanske vlade navodi se da se brod HMS Motrouz našao između iranskih brodova i broda britanske mornarice koja je uputila verbalno upozorenje iranskim brodovima nakon čega su se oni okrenuli.

Incident se dogodio skoro nedelju dana pošto je Britanska kraljevska mornarica zaplenila jedan iranski tanker kod Gibraltara zbog sumnje da krši sankcije noseći naftu za Siriju, navodi Rojters.

Svet

Džonson ili Hant?

London -- Članovi britanske vladajuće Konzervativne stranke završili glasanje za novog lidera stranke, koji će biti novi premijer. Rezultat će danas biti objavljen.

Svet utorak 23.07. 07:44 Komentara: 0
strana 1 od 452 idi na stranu