Venecuela: Vojska vežba, ali s ruskim oružjem

U Venecueli će 24. jula biti održane vojne vežbe u kojima će biti prikazano naoružanje proizvedeno u Rusiji koje koristi venecuelanska vojska.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.07.2019.

11:25

Venecuela: Vojska vežba, ali s ruskim oružjem
Foto: Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

To je potvrdio zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov koji je rekao da su oružje i vojna oprema koje koristi vojska Venecuele uglavnom ruske proizvodnje.

"Tako da vežbe ne mogu da se izvedu na drugi način", rekao je on, prenosi Tass.

On je rekao da trenutno u Venecueli skoro da nema ruskih stručnjaka za održavanje vojne opreme, ali da bi oni mogli da budu poslati ako zatreba.

Sve ovo je u okviru ugovora, objasnio je Rjabkov primetivši da je "neobično što to pitanje privlači toliku pažnju". "To pokazuje da se ovo pitanje veštački naduvava", zaključio je Rjabkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: