Nasankani Zaev zvao Tačija, pisao Vučiću; "I Tači i Vučić znaju da mi ne znamo"

Skoplje -- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

On je dodao i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je preneto Tanjugu iz kabineta Zaeva on je to jutros izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko kome je poverio navodni plan Vučica i Tačija o razmeni teritorija. Kako je rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

"Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome", rekao je Zaev.

Ranije je i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao da je 20-tak minuta telefonom razgovarao sa Zaevom, koji mu je, kako je rekao, objasnio da bio žrta prevare i da sve što je u razgovoru sa komičarima rekao nije zvanično utemeljeno, već da je govorio o glasinama.

"Rekao mi je da sve što je govorio o podeli Kosova, odnosno da će Kosovo Srbiji dati 10 opština, govorio na osnovu glasina, dezinformacija i informacija koje dobio iz medija i tom prilikom se meni lično izvinio ", rekao je Tači, a preneo je portal Albeu.

Tači je novinarima kazao da mu je makedonski premijer rekao i da zvaničnih informacija o onome što je rekao u razgovoru sa ruskim komičarima nema, da neki delovi koji se odnose na Kosovo nisu tačni, te da su to "lažne ruskog Sputnjika".

Tači je tom prilikom otkrio da je i sam bio meta dva ruska komičara pre osam meseci.

strana 1 od 118 idi na stranu