TV Prva: Ima povređenih Srba na Halkidikiju VIDEO

Šest srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je TV Prva.

Izvor: Tanjug, prva
Podeli
Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP
Tanjug/Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Pozivajući se na informacije iz bolnice u Nea Mudanji, srpski turisti su lakše povređeni i primljeni su u bolnicu u tom mestu. U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Grčki mediji su javili da je u nevremenu povređena i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije. U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Konzulat: Povređena jedna srpska državljanka

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

U snažnom nevremenu na Halkidikiju najmanje šest osoba, mđju kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno. Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

"Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala", kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

"Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani 'prvi prst' na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i 'drugi prst' Sitonija - Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj", navela je Glišićeva.

Kazala je da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat.

"To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu", rekla je Glišićeva.

Ona je navela da je nevreme manjih razmera pogodilo i Solun, gde su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano. Konzul Srbije rekla je takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom delu Grčke.

"Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis", navela je Glišićeva.

strana 1 od 100 idi na stranu