"Uslovljavaju Srbiju priznanjem lažnog genocida"

Srbiji se postavlja novi uslov za EU integracije, da prizna "lažni genocid u Srebrenici", rekao je ministar za inovacije i tehnološki razovj Nenad Popović.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

16:49

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović ocenio je da izjave koje se ovih dana čuju od različitih evropskih zvaničnika jasno ukazuju da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije - da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom državom.

Popović u pisanoj izjavi ističe da u Srebrenici nije bilo genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod.

On je istakao da je u Srebrenici bilo zločina, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom, koji stradanje svojih nevinih žrtava obeležava na Petrovdan u Bratuncu.

"Hiljade nevinih Srba, žena i dece, stradalo je od ruke zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, medjutim, briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje", naveo je Popović.

"Zbog postavljanja novih, ponižavajućih uslova, u kojima se traži da Srbija prizna lažni genocid u Srebrenici kako bi napredovala na putu ka EU, neophodno je preispitati dalji proces evropskih integracija u cilju zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda", dodao je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: