Tramp najavljuje: Sankcije će uskoro biti pojačane

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Iran da već duže vreme tajno obogaćuje uranijum i istovremeno zapretio Teheranu oštrijim sankcijama, prenosi Rojters

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2019.

17:59

Tramp najavljuje: Sankcije će uskoro biti pojačane
Foto: EPA-EFE/Charly Triballeau

"Iran već duže vreme obogaćuje (uranijum), što je potpuno kršenje užasnog dogovora vrednog 150 milijardi dolara, koji su napravili Džon Keri i Obamina administracija. Prisetite se, taj dogovor bi trebalo da istekne za nekoliko godina. Sankcije će uskoro biti pojačane, značajno!", poručio je Tramp na Tviteru.

Nakon što su SAD izašle iz sporazuma i uvele nove sankcije Teheranu, Iran je odlučio da poveća obogaćivanje uranijuma iznad limita dogovorenog sporazumom.

Iran traži da EU nađe načine da se sankcije SAD ublaže i ostvare obećanu ekonomsku pomoć, u protivnom poručuje da poslednja šansa Evropi za spasavanje nuklearnog sporazuma iz 2015. ističe za 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: