Predsednik Parlamenta Libana osudio sankcije SAD poslanicima Hezbolaha

Predsednik Parlamenta Libana Nabih Beri izjavio je danas da su sankcije SAD uvedene dvojici poslanika Hezbolaha agresija na celu tu zemlju.

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2019.

13:12

Predsednik Parlamenta Libana osudio sankcije SAD poslanicima Hezbolaha
Ilustracija: Depositphotos/Olesha

Izjavu Berija prenela je televizija Hezbolaha al-Manar dan nakon što je Ministarstvo finansija SAD saopštilo da se sankcije uvode dvojici poslanika Hezbolaha i jednom bezbednosnom zvaničniku osumnjičenima da koriste svoje pozicije za ciljeve te ekstremističke organizacije koju podržava Iran.

To je prvi put da su SAD uvele sankcije poslanicima u Libanu.

Hezbolah i njegovi saveznici su osvojili većinu na izborima 2018. godine i ta organizacija sada ima tri mesta u vladi što je više nego ikada.

Beri, koji je saveznik Hezbolaha, ocenio je da su sankcije napad na libansku demokratiju i pozvao Interparlamentarnu uniju sa sedištem u Ženevi da preduzme neophodne mere zbog "iracionalnog ponašanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: