U metrou vodopad, Bela kuća prokišnjava, stiglo upozorenje: Bežite u skloništa VIDEO/FOTO

Obilna kiša uzrokovala je poplave na ulicama u Vašingtonu, a u pojedinim delovima za samo jedan sat oborila je rekord.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.07.2019.

07:06

U metrou vodopad, Bela kuća prokišnjava, stiglo upozorenje: Bežite u skloništa VIDEO/FOTO
Tanjug/Katherine Frey/The Washington Post via AP

Nadležni su saopštili da je iz automobila koji su se zaglavili u vodi izvučeno 15 osoba, a i delovi Bele kuće su prokišnjavali, prenosi Glas Amerike.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu da je količina padavina "opasna po život" i apelovala na ljude da nađu sklonište.

Za samo jedan sat napadalo je 8,4 cm kiše - što je količina koja je oborila rekord od 5,6 cm iz 1985.
Tanjug/Amy Gardner/The Washington Post via AP
Još više padavina bilo je u Arlingtonu, Virdžiniji gde je palo 12,7 cm kiše. Kako se navodi, neke metro stanice u Vašingtonu su toliko prokišnjavale da su se bukvalno stvorili vodopadi, a muzeji i spomenici u Vašingtonu su bili privremeno zatvoreni.

Fotografije na Tviteru pokazale su da je prokišnjavale čak i prostorije u podrumu Bele kuće. "Bela kuća prokišnjava", napisala je uz objavljenu fotografiju novinarka CNN-a Betsi Klajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: