Brnabićeva: Ne idem u Potočare, napad na Vučića ne šalje dobru poruku

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.07.2019.

13:41

Brnabićeva: Ne idem u Potočare, napad na Vučića ne šalje dobru poruku
Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic/ bk

Istakla je da činjenica da još niko nije odgovarao za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima ne šalje dobru poruku.

"Svakako ne daje dobru poruku ni to što je predsednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik vlade, za 20. godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima, gde je bio napadnut, životno ugoržen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju", izjavila je premijerka Brnabić, upitana da li će ona ili neko iz državnog vrha Srbije prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini. Prema njenim rečima, ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mesto za život.

"Ako se stalno vraćamo na jedne iste nesporazume medju nama, neslaganja, prošlost, a ne gledamo u budućnost, onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti. Mislim da to nikome nije u interesu", rekla je Brnabić novinarima na Jahorini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: