"Treći svetski rat" na hrvatskom ostrvu, Britanac objavio snimak VIDEO

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na festivalu na Zrću prenoseći snimke Britanca koji je na Tviteru objavio sukob obezbeđenja i posetilaca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

15:44

Ilustracija: Deposit photos/DesignPicsInc

Tokom žurke nakon popularnog festivala elektronske muzike u Novalji na hrvatskom ostrvu Pagu posetioci su, čini se, počeli da bacaju predmete prema obezbeđenju koje je odmah i prilično brutalno odgovorilo, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

Pripadnici obezbeđenja izašli su iz kluba s palicama i počeli da tuku one koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali do obale, navodi "Dejli mejl"..

Ovaj festival je izrazito popularan među Britancima koji čine veliki deo publike, ali nije poznato jesu li britanski državljani upleteni u ovaj konkretan incident.

Dva videa objavio je na Tviteru Britanac Džejmi Rob koji je napisao da je "dobro videti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama". Scene je opisao kao ‘Treći svetski rat’, a naveo je da su pripadnici obezbeđenja jednu osobu odveli "iza scene" i obračunali se snjom.

"Svi su se zauzeli za dečka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gde niko ne može videti što mu rade", napisao je.

U odgovorima na objavu oglasili su se i sa službenog profila festivala.

"Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne tolerišemo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj", napisali su, a u odgovoru za "Dejli mejl" su dodali:

"Zahtevamo najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji onde rade, a slučaj istražujemo. Hideout ne toleriše nasilje na festivalu i ohrabruje posetioce da upozore osoblje na bilo kakvo nasilje koje im se dogodilo ili kojem su svedočili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: