SAD pozvala Nemačku da pošalje vojsku u Siriju

Specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri zvanično je tražio od Nemačke da pošalje vojsku u Siriju kako bi pomogla u borbi protiv terorista tzv. ID.

Izvor: B92

Nedelja, 07.07.2019.

22:20

SAD pozvala Nemačku da pošalje vojsku u Siriju
Ilustracija: Depositphotos/lucidwaters

On je u intervjuu za nemački Velt am Zontag pozvao Nemačku da u Siriju pošalje vojne trenere, specijaliste za logistiku i tehničare kako bi se pomoglo snagama Demokratskih snaga predvođenih Kurdima, u borbi protiv ID, prenosi Dojče vele.

"Želimo da Nemačka pošalje kopnene snage kako bi delimično zamenili naše trupe", rekao je Džefri.

On je kazao da SAD traži dobrovoljce koji će učestvovati u tome i medju drugim koalicionim partnerima, kao i da te trupe ne moraju direktno da učestvuju u borbama sa džihadistima.

"Bolje je forsirati povlačenje ID sa lokalnim sirijskim snagama. Medjutim, izvesno medjunarodno prosustvo neophodno je kako bi se obezbedila podrška iz vazduha, za ligidtiku, treninge i tehničku pomoć", rekao je Džefri.

Kako je rekao, on je optimista budući da će pojedini saveznici rasporediti kopnene trupe.

"Nadamo se da će Nemačka učiniti i više", rekao je Džefri.

U koaliciji koja se bori protiv ID je 80 zemalja, a u njoj Nemačka aktivno učestvuje sa izvidjačkim avionima, avionima za punjenje goriva i vojnim trenerima koji su stacionirani u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: