Otac i ćerka sa fotografije koja je šokirala svet sahranjeni u Salvadoru FOTO

Otac i ćerka, koji su se utopili u reci Rio Grande, pokušavajući da pređu u SAD, sahranjeni su u rodnom Salvadoru.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2019.

10:09

Otac i ćerka sa fotografije koja je šokirala svet sahranjeni u Salvadoru FOTO
Tanjug/AP Photo/Salvador Melendez

Oskar Martines (25) i njegova 23-mesečna ćerka Endži Valerija sahranjeni su nedelju dana nakon što je uznemirujuća fotografija njihovih tela kako plutaju rekom potresla svet. Sahranjeni su u južnom delu San Salvadora u prisustvu oko 200 rođaka i prijatelja.

AP prenosi da novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sahrani.
Tanjug/AP Photo/Salvador Melendez
Otac i njegova dvogodišnja ćerka, imigranti iz El Salvadora, udavili su se u reci Rio Grande pokušavajući da predju iz Meksika u Teksas.

Fotografija sa njihovim telima, koju je objavio meksički list "Hornada", uznemirila je javnost i ponovo otvorila debatu o imigrantima.
Tanjug/AP Photo/Salvador Melendez
Martines je preko reke preneo ćerku i vratio se na drugu obalu da pomogne supruzi. Devojčica je potom upala u vodu, on je pokušao da je spase, ali je oboje odnela jaka rečna struja.

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija pokušavaju da smanje broj imigranata koji dolaze u SAD iz Centralne Amerike. Sa Meksikom je postignut dogovor da se imigranti zadržavaju u toj zemlji dok im nadležni u SAD ne razmotre zahteve za azil.

Američka administracija, takođe, razgovara sa vladom u Gvatemali o potencijalnom sporazumu koji bi od migranata zahtevao da zatraže azil u toj zemlji, a ne u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: