Bivši makedonski ministar štrajkuje glađu u zatvoru

Bivši makedonski ministar saobraćaja i komunikacija Mile Janakijevski počeo je štrajk glađu u pritvorskoj jedinici u skopskom zatvoru Šutka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.07.2019.

14:47

Bivši makedonski ministar štrajkuje glađu u zatvoru

U tome su obavešteni Krivični sud u Skoplju i Narodni pravobranilac, prenosi portal a1on.

On je prošle nedelje uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitoj prodaji državnog zemljišta, a njegov advokat Elenko Milanov rekao je da je razlog za štrajk odluka suda kojim mu je određen pritvor posle podizanja najnovije optužnice.

"Janakijevski u ovom trenutku ima dva aktivna rešenja, jedan za kućni pritvor i drugi za pritvor u zatvoru u Šuto Orizari. Postoji revolt zbog neadekvatnog postupanja suda, odnosno zato što ima dva pritvora zbog identičnih razloga. Do sada se kućni pritvor pokazao kao efektivan, odnosno Janakijevski ne može da beži, niti da utiče na svedoke", istakao je njegov advokat Milanov.

Bivši ministar za saobraćaj i komunikacije pored optužnice Specijalnog tužilaštva, tereti se i za organizovani kriminal i korupciju po optužbama Javnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji.

Protiv njega se vodi još jedan istražni postupak u kojem je osumnjičen kao jedan od organizatora za nasilni upad u makedonsko Sobranje 27. aprila 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: