Ostavka zbog majice "za dom spremni": Izvinjavam se mladima FOTO

Mateo Horvat, podneo je ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom "za dom" i "šahovnicom".

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.07.2019.

11:22

Ostavka zbog majice
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

"Izvinjavam se svim mladima koje sam uvredio na bilo koji način, isto tako još jednom zahvaljujem na saradnji svima", napisao je Horvat na svom fejsbuk profilu.

Horvat je, između ostalog, napisao da s obzirom na veliku halabuku koja se podigla oko objavljene fotografije, želi da kaže da ne podržava ni jedan totalitarni režim niti ga veliča.

Kaže i da radi sebe lično i svoje porodice, podnosi ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara, kojima, kako je naveo, zeli uspešan dalji rad.

"Osuđujem sve totalitarne režime i svako povezivanje sa istima, koji su bili jednako loši kao i komunizam... Smešni su kao i oni koji stalno žive u četrdesetim godinama prošlog veka umesto da rade i žive za bolju budućnost", naveo je ovaj mladić i dodao da je "neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktualna društvena dogadjanja iz konteksta 1945., kao da od tog trenutka nije proteklo više od četrdeset i pet godina u kojima je vladajući jugoslavenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike stečevine antifašizma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: