LSV: Bojkot parlamenta greška, Nevena Ružić bila najbolji kandidat

LSV ocenila je da se pokazalo da je bojkot rada parlamenta pogrešan, jer tako deo opozicije nije mogao da podrži kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika.

Izvor: Tanjug
Podeli

Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da se ponovo pokazalo da je bojkot rada parlamenta pogrešna odluka, budući da deo opozicije nije prisustvovao sednici Odbora za kulturu i informisanje i tako nije mogao da podrži kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Odbor za kulturu i informisanje izabrao je u ponedeljak, na predlog vladajuće SNS, Milana Marinovića za kandidata za poverenika i taj predlog će biti upućen parlamentu na razmatranje.

Kandidati su bili i Nevena Ružić, koju je predložila Demokratska stranka, SDS i SMS, a koju je podržalo i osamdesetak nevladinih organizacija, kao i Bojan Milosavljević kojeg je predložio Pokret socijalista.

LSV u saopštenju navodi da se ponovo pokazalo da je bojkot rada parlamenta od strane dela opozicije pogrešna odluka koja oštećuje interese građana i građanki.

Ta stranka navodi da je uskraćena mogućnost da deo opozicije svojim glasom podrži Nevenu Ružić kao kandidatkinju i time pokaže volju civilnog sektora i birača koji su ih izabrali za narodne poslanike.

LSV navodi i da je Nevena Ružić svojim dugogodišnjim iskustvom u službi poverenika najbolja kandidatkinja za tu funkciju, te da je izbor poverenika neophodan uslov za demokratsko društvo.

Politika

strana 1 od 136 idi na stranu