Prva noga američkog predsednika na tlu S. Koreje, a nakon toga NLO

Vojska Južne Koreje saopštila je danas da je primećen "neidentifikovani leteći objekat" nedaleko od granice sa Severnom Korejom.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 01.07.2019.

09:47

Prva noga američkog predsednika na tlu S. Koreje, a nakon toga NLO
Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Generalštab južnokorejske vojske saopštio je da je radar registrovao tragove leta neidentifikovanog objekta iznad demilitarizovane zone koja deli dve Koreje. Drugi detalji nisu saopšteni.

Neidentifikovani leteći objekat je primećen dan posle sastanka američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja Severnu i Južnu Koreju.

Taj sastanak severnokorejska državna novinska agencija KCNA ocenila je kao istorijski. Tramp i Kim su se na sastanku u nedelju "složili da ubuduće budu u bliskom kontaktu" i da "obnove i poguraju produktivni dijalog za novi proboj po pitanju denuklearizacije Korejskog poluostrva i bilateralnih odnosa", navela je KCNA.

Sa osmehom na licu i ispruženom rukom, predsednik SAD dočekao je u nedelju lidera Severne Koreje na jako utvrđenom položaju u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dve Koreje, a potom je Tramp postao prvi aktuelni američki predsednik koji je kročio na severnokorejsko tle.

Tramp je Kimu poručio da je ponosan što je prešao preko granice. "Ovo je veliki dan za svet", rekao je američki predsednik, dok Kim nije krio oduševljenje susretom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: