Šta posle Pariza, koji se nije dogodio...

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ne može da prognozira šta će se dešavati po pitanju rešavanja kosovskog pitanja posle otkazivanja sastanka u Parizu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/borkus
Ilustracija: Depositphotos/borkus

Pročitajte još:

"Srbija mora da postoji i posle nas"

"Samo u našoj zemlji neko na tragediji i nesreći prikuplja političke poene"

Vučić je ukazao da u Beograd uskoro dolazi francuski predsendik Emanuel Makron.

Upitan da li bi jače uključenje Vasingtona u rešavanje kosovskog pitanja bilo dobro za Srbiju, kaže da je Vašington već uključen, da su Amerikanci uvek prisutni i uvek aktivni.

"A, dajte da još nekoga uključimo ko je priznao nezavisno Kosovo, a da ne uključimo nikoga ko ga nije priznao", primetio je predsednik.

"Da li da imamo više poverenja u Donalda Trampa nego u prethodnu administraciju, da, a da li oni mogu da menjaju svoje suštinski u odnosu na one ranije, ne, to je varka čiju udicu mi ne smemo da progutamo", rekao je Vučić.

Povodom izjava američkog zvaničnika Metjua Palmera u Prištini kaže da je ozbiljan političar koji odlično poznaje region, ali da će on da uradi sve kako bi Kosovo funkcionisalo kao nezavisna država.

"Neki drugi koji se sa njim sastaju ne smeju to da kažu, ja se odavno ne plašim Palemera i svih drugih", istakao je Vučić.

Upitan o opciji razgraničenja ponovio je da nismo uspeli u ovo vreme, jer nase nežne uši ne vole da čuju istinu, ali da će neko jednog dana neko nekada morati da razgovara ako u međuvremenu sve ne pogubimo.

"Nikada kompromis nismo prihvatali, ja sam ponudio kompromis, neće ga Srbi, neće ga Albanci, nema problema, svoju istorijsku ulogu po tom pitanju sam izvršio, zadatak nije obavljen, šta mogu više".

strana 1 od 114 idi na stranu