Rama: Opozicija će sutra dobiti finalni udarac

Albanski premijer Edi Rama poručio je da će opozicija sutra na lokalnim izborima u toj zemlji dobiti "finalni udarac".

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

16:25

Rama: Opozicija će sutra dobiti finalni udarac
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Rama kaže da će označiti kraj sa politikom koja je držala albansku državu kao taoca 30 godina, prenosi TV Sitel.

Izborna koalicija "Alijansa za evropsku Albaniju", koju predvodi Socijalistička partija Edija Rame sinoć je u albanskom gradu Valona održala završni miting uoči lokalnih izbora u nedelju, 30. juna.

Rama je takođe upozorio odlazeće gradonačelnike iz opozicione Demokratske partije da ne slušaju naređenja njihovog partijskog šefa Ljuljzima Baše.

"Uprkos njihovim naporima da blokiraju opštinska izborna tela, to im neće uspeti", rekao je Rama.

On je rekao da su opozicione Demokratska partija i Socijalistički pokret za integraciju postale "nasilničke organizacije", a nije poštedeo kritika i ironije ni predsednika Albanije Ilira Metu.

"Nismo videli da se predsednička rezidencija pretvorila u epicentar jedne imaginarne revolucije, a da se predsednik pojavio kao 'vaskrsli Hadži Kamil'. Nikada ranije Albanija nije bila predmet koordinisanog napada koji želi da poseje užas u svakoj porodici, da uništi imidž zemlje, dostojanstvo u očima sveta", rekao je Rama.

Opozicija neće učestovati na sutrašnjih lokalnim izborima, jer, između ostalog, traže Raminu ostavku i raspisivanje opštih izbora.

U međuvremenu, u Albaniji su sve češći napadi na objekte u kojima su smeštene izborne komisije i izborni materijal.

Nakon Bušata, Skadra, Vau te Dejesa, gde je bio spaljen izborni materijal i povređeno nekoliko policajaca, sinoć su bacani molotovljevi kokteli na objekat u kojem je smeštena izborna komisija u Peškopeji, a demonstranti su se sukobili sa policijom u pokušaju da uđu u objekat.

Povređen je jedan novinar i šestoro policajaca.

Intervenisala je i specijalna policijska jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: