Marković: Sve delegacije bile zgrožene ponašanjem Prištine

Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku u Valoni bile zgrožene ponašanjem Prištine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/borkus
Ilustracija: Depositphotos/borkus

Porčitajte i:


Skandal u Valoni: Predstavnici Prištine u CEFTA gađali flašom Ivana Markovića

On je to rekao televiziji Pink, povodom incidenta koju je napravila delegacija Prštine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohja sastavni deo Srbije.

Kako je rekao, domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativiizuje incident, budući da je to veliki propust sa njhove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prštini, ali da ostale delegacije nisu prhvatile taj pokušaj.

"Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je većna delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prhvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponašaanjem za koje može da se kaže da je necivilizovano", rekao je Marković.

On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je srpska ambasada u Tirani veoma brzo organzovala povratak delegacije u Srbiju.

strana 1 od 114 idi na stranu