Kod libijske obale za tri dana spaseno oko 400 migranata

Libijska obalska straža spasila je skoro 400 migranata za tri dana tokom ove nedelje, tokom četiri operacije spasavanja, saopštila je libijska mornarica.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

23:00

Kod libijske obale za tri dana spaseno oko 400 migranata
Ilustracija: EPA-EFE/RICARDO GARCIA

"Libijska straža je spasila 391 migranta u ponedeljak, utorak i četvrtak. Migranti su bili u četiri broda", izjavio je portparol mornarice Ajub Kasem i dodao da je većina migranata azijskog i afričkog porekla.

Migranti su prebačeni u nekoliko privatnih centara u Libiji.

Agencije UN i humanitarne organizacije su u nekoliko navrate saopštile da se protive da migranti spaseni na moru, budu prebačeni u Libiju, gde vlada haos od smene i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija 2011.

Situacija u Libiji je dodatno pogoršana 4. aprila ove godine kada su snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule ofanzivu na Tripoli, gde je sedište medjunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: