Voda u Borči i Kotežu ispravna, ali preventivno da se ne koristi

Gradski zavod za javno zdravlje je konstatovao da je voda u Borči i Kotežu potpuno ispravna, ali je preventivno preporučeno građanima da je ne koriste za piće.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.06.2019.

16:45

Voda u Borči i Kotežu ispravna, ali preventivno da se ne koristi
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da građani drugih delova na levoj obali Dunava, koji su u nevremenu pogođeni poplavama, kao što su Ovča i Krnjača, svakako mogu najnormalnije da koriste gradsku vodu.

Vesić je novinarima u Borči rekao da Gradski zavod za javno zdravlje i JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" rade uzorkovanje vode i da do sada nijedan uzorak nije pokazao da je voda neispravna.

"Voda je ispravna. Međutim, s obzirom na veliku količinu hemikalija koje se koriste kako bi se očistila zemlja u Borči i Kotežu i mogućnosti da eventualno nešto od tih hemikalija dopre u vodovod, Gradski zavod za javno zdravlje je preporučio da se ta voda ne koristi iz preventivnih razloga jer ne žele da ostave nijedan promil mogućnosti da se neko zarazi", pojasnio je Vesić.

To, kako je istakao, znači da građani Krnjače i Ovče mogu sasvim normalno da koriste vodu iz gradskog vodovoda.

"Verujemo da će, kada bude prestala upotreba hemikalija, Gradski zavod za javno zdravlje doneti odluku da i građani Borče i Koteža mogu da koriste vodu iz gradskog vodovoda", dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: