Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Rade Trajković protiv Vučića i Đurića

Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije i direktora Kancelarije za KiM koju je podnela direktorka Evropskog pokreta Srba sa KiM.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.06.2019.

11:51

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Rade Trajković protiv Vučića i Đurića
Printskrin: B92

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, koju je protiv njih podnela direktorka Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Portparolka tužilaštva Slavica Jokić Janković rekla je još Tanjugu da je na ovu odluku izjavljen prigovor Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo može da potvrdi ovu odluku a može i da je preinači.

U krivičnoj prijavi Rada Trajković je tvrdila da su Vučić i Đurić izvršili krivično delo ugrožavanje sigunosti, jer su javnim objavljivanjem informacija u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, ugrozili njenu bezbednost.

Mediji su preneli da je prijavu podnela zbog izjava koje su najviši državni zvaničnici dali nakon što su tabloidi objavili da ona sarađuje s kosovskim istražnim organima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: