U Beogradu otvorena nova zgrada Ambasade Rumunije

U Beogradu je u četvrtak svečano otvorena nova zgrada Ambasade Rumunije i obeležen završetak predsedavanja te zemlje Savetom EU.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

10:37

U Beogradu otvorena nova zgrada Ambasade Rumunije
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Generalna sekretarka Ministarstva spoljnih poslova Rumunije, Laura Kiorean, poručila je da Bukurešt snažno podržava put Srbije ka EU.

Kiorean, koja je zajedno sa ambasadorkom Rumunije. Oanom Kristinom Popom, presekla vrpcu i otvorila novu zgradu Ambasade, ocenila je da je Srbija, kao zemlja kandidat, napredovala na putu ka EU, ali je naglasila da dalji napredak u velikoj meri zavisi od Beograda

Ona je izrazila uverenje da će bilateralni odnosi dve zemlje, zasnovani na poverenju i poštovanju, igrati ključnu ulogu dok Beograd i Bukurešt zajedno budu radili na daljem napretku dva naroda i unapređenju mira i stabilnosti u regionu.

Ambasadorka Oana Kristina Popa rekla je da je Srbiji mesto u Evropi.

"Srbija je uvek bila deo Evrope", navela je ona i poručila da Srbija mora da nastavi sa sprovođenjem reformi kako bi integracija u EU postala njena realnost. Ona je dodala da će Rumunija nastaviti da promoviše proširenje Unije.

Na početku prijema, kojem su prisustvovali mnogobrojni ambasadori, uključujući ambasadore SAD, Britanije, Francuske i Crne Gore, intonirane su himne Rumunije i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: