SAD optužile vladu Sirije za podrivanje političkih pregovora o novom ustavu

SAD su optužile vladu Sirije za podrivanje političkih pregovora povezanih s pitanjem novog sirijskog ustava.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 27.06.2019.

23:45

SAD optužile vladu Sirije za podrivanje političkih pregovora o novom ustavu
Ilustracija: Depositphotos/lucidwaters

SAD su pozvale na pronalaženje novih načina postizanja političkog rešenja koje bi dovelo do izbora pod nadzorom UN i primirja širom zemlje.

Vršilac dužnosti američkog ambasadora u UN Džonatan Koen rekao je danas da je 17 meseci od početka pregovora o formiranju komiteta za izradu nacrta sirijskog ustava "vreme da se prizna ne samo da nema napetka, već da je verovatno da još neko vreme neće ni biti oformljen, jer (sirijski) režim tako želi".

Koen je pred Savetom bezbednosti UN kazao da je vreme da specijalni izaslanik UN za Siriju Geir Pedersen, koji nastoji da sirijska vlada i opozicija postignu dogovor o komitetu za izradu ustava, pokuša na druge načine da dodje do političkog rešenja osmogodišnjeg konflikta, fokusirajući se na pripreme za izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: