Međuvladina konferencija u Briselu, očekuje se otvaranje poglavlja 9

U Birselu se danas održava Deseta međuvladina konferencija na kojoj treba da bude otvoreno poglavlje 9 - finansijske usluge.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.06.2019.

07:55

Međuvladina konferencija u Briselu, očekuje se otvaranje poglavlja 9
Foto: Depositphotos/vlakoh

Delegaciju Srbije na konferenciji predvodidće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Kako saopšteno iz njenog kabineta, ministarka će, posle konferencije, s komesarom EU za susedsku i politiku proširenja Johanesom Hanom potpisati Finansijski sporazum IPA za 2018-tu godinu za Srbiju u iznosu od 179,1 miliona evra.

Posle Međuvladine konferencije i potpisivanja Finansijskog sporazuma, biće održana konferencija za novinare na kojoj će, pored ministarke Joksimović, govoriti komesar Han i ministar za evropske poslove Rumunije, predsedavajuće EU, Georg Ćamba.

Srbija je u dosadašnjem procesu pristupanja otvorila šesnaest poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: