BG: Ako ne rade klime u autobusima - sankcije

Bez uključenih klima-uređaja zatečeno je 20 vozila u Beogradu pri kontroli Sekretarijata za javni prevoz. Ovo će biti kažnjavano, najavljuju nadležni.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2019.

16:10

BG: Ako ne rade klime u autobusima - sankcije
Foto: Depositphotos/tupungato

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda, po nalogu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, izvršio je kontrolu poštovanja ugovornih obaveza prevoznika, a pre svega da li su u vozilima uključeni klima-uređaji, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

U ovoj akciji kontrole, koja će biti nastavljena tokom celog leta, zatečeno je 20 vozila bez uključene klimatizacije.

"Najverovatniji razlog vožnje bez uključene klime je ušteda u potrošnji goriva. Ovakav način rada prevoznika će biti sankcionisan, jer je u suprotnosti sa važećim ugovorom", rekao je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

On je naveo da će Sekretarijat za javni prevoz i u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu prevoznika u vezi sa radom klima-uređaja u vozilima, kako bi korisnici i u letnjem periodu imali komforan i kvalitetan javni prevoz, imajući u vidu da je Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda propisano da u letnjem periodu vozila moraju biti rashlađena kada je spoljna temperatura iznad 25 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: