Jovičić: Nema vise kuća pod vodom na Paliluli

Predsednik opštine Palilula u čijim delovima je na snazi vanredna situacija, rekao je da u ovom trenutku više nijedna kuća na levoj obali Dunava nije pod vodom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.06.2019.

08:15

Jovičić: Nema vise kuća pod vodom na Paliluli
Screenshot/TV Prva, arhiva

U ovim delovima opštine ne preporučuje se da se pije voda iz gradskog vodovoda, a cisterni i flaširanih voda ima dovoljno, rekao je Aleksandar Jovičić, za TV Prva kaže on.

"Vanredna situacija obavezuje na brzo reagovanje, bez procedura i to smo pokazali na delu. Sve raspoložive jedince su na terenu koje popisuju poplavljene kuće", rekao je Jovičić.

Sad se iz kuća iznosi propao nameštaj, a uporedo sa tim na terenu je Komisija za procenu štete poplavljenih kuća.

"Odluka o naknadi štete doneće se sutra u toku dana, obišli smo oko 220 kuća. ostalo je još toliko posla. Procenjujemo da je oko 500 kuća bilo pod vodom", rekao je on.

Kako je dodao, početak isplate jednog vida pomoći očekuje se od ponedeljka, a država, grad, kao i opština će, sigurno stati uz svoj narod.

On je rekao da će ispumpavanje vode iz kanala trajati dok bude neophodno, ali da pretpostavlja da će se situacija normalizovati narednih par dana.

Začepljeni kanali su otežali borbu protiv poplava, rekao je on uz napomenu da je za sat vremena pala godišnja količina kiše.

"Na vladi je da odvoji sredstva za Srbja vode da pročistimo konačno ove kanale, ovo je jedinstvena situacija da sada to uradimo. Otpočinje izgradnja kanalzacone mreže, i u godinama koje dolaze nećemo imati taj problem", rekao je Jovičić..

Građani će biti obavešteni o punktovima gde će se pravti popis za naknadu štete od strane grada Beograda, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: