Švajcarska: Lažni policajci uzeli jednoj ženi milione franaka

Lažni policajci uspeli su da od jedne građanke Ciriha uzmu 3,6 miliona franaka ubeđujući je da je čuvaju od kradljivaca koji žele da joj ukradu taj novac.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

17:45

Švajcarska: Lažni policajci uzeli jednoj ženi milione franaka
Ilustracija: Depositphotos/Chalabela

Po navodima policije, kradljivci su se mesecima pripremali za tu prevaru.

Prvi kontakt je ostvaren u novembru tako što je jedna žena predstavljajući se da je policajac objasnila žrtvi da policija navodno vodi istragu o mreži kradljivaca koji u dosluhu sa zaposlenima u banci uzimaju novac. Ženi je tada rečeno da je i njen novac potencijalna meta kradljivaca.

Narednih meseci žena je svaki dan dobijala telefonske pozive kradljivaca koji su joj govorili da nikome ne prenosi informaciju kako istraga ne bi bila ugrožena.

Kradljivici su potom tražili da im ta žiteljka Ciriha elektronskim putem redovno prebacuje određene sume novca da bi ga navodno sačuvali.

Policija je na kraju otkrila da je žena na taj način tokom nekoliko meseci kradljivcima dala ukupno 3,6 miliona franaka (3,25 miliona evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: