Interpol ponovo glasa o prijemu Kosova; Zemaj: Primitivno sprečavati

Generalna skupština Interpola glasaće o zahtevu Kosova za članstvo u toj instituciji, objavila je danas Koha.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

14:12

Interpol ponovo glasa o prijemu Kosova; Zemaj: Primitivno sprečavati
Foto: EPA/KUSHTRIM TERNAVA

Prištinski list poziva se na tvrdnje zamenika generalnog direktora kosovskog Ministarstva spoljnih poslova Astrita Zemaja.

Koha navodi da je Izvršni odbor Interpola raspravljao o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da uputi zahtev kosovske policije na glasanje na Generalnoj skupštini Interpola, koja će se ove godine održati u Čileu.

Zemaj je na Fejsbuku napisao da je u današnjoj debati Izvršnog odbora Interpola učestvovalo 10 zemalja od kojih su, kaže, bile tri koje su priznale nezavisnost Kosova.

On tvrdi i da su se skoro svi učesnici založili da se zahtev kosovske policije razmatra u Generalnoj skupštini.

Zemaj je dodao da se nada da će Srbija reagovati razumno i naveo da bi "bilo primitivno i nelogično sprečavati i lobirati protiv članstva kosovske policije u Interpolu, a s druge strane govoriti o miru i sigurnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: