Rab: Situacija s plinom se smiruje, opasnost i dalje prisutna

Rab -- U gradu Rabu, na istoimenom hrvatskom ostrvu, neki delovi su i dalje delimično blokirani zbog curenja plina ispod starog gradskog jezgra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na licu mesta je policija, zaposleni u komunalnim preduzećima i nadležni inspektori.

Vatrogasno društvo Rab uklanja nakupljene količine plina, a specijalizovane firme stalno proveravaju koncentraciju propan-butana i ugljenmonoksida.

Denis Deželjin, načelnik Štaba civilne zaštite Raba, rekao je za HRT da je prilikom pretakanja plina iz cisterne u skladište došlo do curenja na delu koji spaja mesto pražnjenja i samo skladište.

"Sve vreme se proveravaju i provetravaju kanalazacioni šahtovi. Meri se koncentracija plina u oknima i u vodovima komunalne infrastrukture. U odnosu na stanje koje je bilo juče, a posebno prekjuče situacija je danas znatno bolja. U nekim oknima više se ne beleži prisutnost plinova. Ne može se reći kolika je koncentracija plina jer instrumenti ne mere to već se evidentira njegova prisutnost i niv opasnosti", rekao je Deželjin.

Na pitanje kada se može očekivati smirivanje situacije Deželjin je rekao da se situacija smiruje, ali da se spomenuto područje neće otvoriti za komunikaciju sve dok ne budu apsolutno sigurni da je sve u redu.

strana 1 od 148 idi na stranu