Premijer CG: Zakon o veroispovesti komentarišu mnogi koji ga nisu ni pročitali

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da su predlog zakona o slobodi veroispovesti komentarisali mnogi koji ga nisu pročitali.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.06.2019.

19:55

Premijer CG: Zakon o veroispovesti komentarišu mnogi koji ga nisu ni pročitali
Foto: Depositphotos/AlexanderMils

Među njima je, kako tvrdi, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Najveći zvaničnici, uključujući i predsednika države, koji su se bavili tim zakonim pročitali ga nisu”, rekao je Marković danas u Skupštini, odgovarajući na pitanja poslanika.

On je naveo da je zakon urađen po najvišim mogućim standardina i uz saglasnost Saveta Evrope, da on daje slobodu veoispovesti i pravo verskog organizovanja, ali u okviru države i po njenim zakonima, prenosi RTCG.

"Venecijanska komisija potvrdila je kvalitet zakona. Ona je dala za pravo državi da uredi ovo pitanje na ovaj način i kazala šta treba da popravimo. I popravićemo ga i imaćemo ga u parlamentu", rekao je Marković navodeći kao ličnu želju da to bude početkom jula.

On je rekao da ne može o tom zakonu objektivno da govori verska struktura koja ne priznaje Crnu Goru, koja je bila protiv referenduma, koja je bila protiv NATO-a, protiv Evrpske unije i svakog evropskog iskoraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: