Uhapšeno 28 osoba; MUP: Akcija protiv finansijskog kriminala i korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji s Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija uhapsili su 28 osoba.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

14:49

Uhapšeno 28 osoba; MUP: Akcija protiv finansijskog kriminala i korupcije
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Kako se navodi, hapšenja su izvršena radi sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, dok su protiv osam osoba podnete krivične prijave.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Niša, Požege, Kragujevca, Kraljeva, Subotice, Leskovca i Vranja.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su od 2014. godine izvršili različita krivična dela, među kojima su poreska utaja, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave, falsifikovanje novca, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, prevara, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druga krivična dela.

Sumnja se da su izvršenjem ovih krivičnih dela oštetili budžet Republike Srbije i druga pravna i fizička lica za skoro dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: