Na delu opštine Palilula proglašena vanredna situacija

Predsednik GO Palilula 24. juna doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije te gradske opštine i ona odmah stupa na snagu.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

19:25

Na delu opštine Palilula proglašena vanredna situacija
Foto: Srcreenshot/Prva tv

Na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije na teritoriji GO Palilula i procene da je deo teritorije opštine ugrožen nastankom vanredne situacije - poplave, zbog obimnih padavina koje su počele 23. juna, čime su ugroženi životi i zdravlje ljudi i životna sredina, proglašava se vanredna situacija na delu teritorije Gradske opštine Palilula

Vanredna situacija proglašena je u naseljima Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska Skela, zbog elementarne nepogode, navodi se u saopštenju GO Palilula.

Zadužuje se Štab za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula da bude u neprekidnom zasedanju, da organizuje obavljanje poslova shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i da angažuje osposobljena pravna lica i druge organizacije u sistemu zaštite i spasavanja.

Pravna lica, nadležne službe, javna preduzeća i drugi dužni su da sprovode Odluke koje će donositi Štab za vanredne situacije radi sprovođenja mera zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, životinja, a u cilju ublažavanja posledica elementarne nepogode, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: