Vučić: Užasna nam je fertilna baza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su direktne mere podsticaja u cilju podizanja nataliteta dale rezultate.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao da je u prvih pet meseci ove godine rođeno 825 beba više nego u istom periodu prošle godine.

Vučić je, u obraćanju na ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, ukazao da je, međutim, i to malo i nedovoljno, i da užasno gubimo demografski.

Vučić je rekao da je više beba rođeno uglavnom u siromašnim sredinama, tamo gde ljudi žive najsiromašnije, iz čega se vidi da nije do ekonomskih dostignuća, već do direktnih mera podsticaja.

Nešto smo malo uspeli da uradimo da usporimo propadanje i nestajanje u demografskom smislu", konstatovao je on.

"Užasna nam je fertilna baza", konstatovao je on.

Vučić je rekao da ima mnogo više majki koje rađaju treće dete, a da je problem sa prvorođenom decom.

"Moraćemo da nađemo tu stimulans", kazao je on.

"U petak o mišljenju Venecijanske komisije"

Vučić je rekao da će stav Venecijanske komisije o crnogorskom Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica komentarisati kada dobije punu pravnu analizu mišljenja tog tela Saveta Evrope, najverovatnije - u petak.

"Imam više informacija o stavu Venecijanske komisije, ali ću sačekati da dobijem punu pravnu analizu. Dobio sam juče prvu, a dao sam nalog da mi urade punu pravnu analizu i tek kada je budem dobio onda ću moći o tome da govorim", rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Dodao je da veruje da će to biti u petak posle sastanka sa Srbima u regionu.

strana 1 od 143 idi na stranu