Nemačka: Eksplozija bombe zaostale iz Drugog svetskog rata napravila krater

Eksplozivna naprava raznela je deo polja u centralnim delovima Nemačke i ostavila krater širine 10, a dubine četiri metra.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2019.

13:27

Nemačka: Eksplozija bombe zaostale iz Drugog svetskog rata napravila krater
Ilustracija: depositphotos/Bond

U prvi mah nije bilo jasno šta je uzrok eksplozije toliko jake da su je lokalne službe registrovale kao slabiji zemljotres.

Snažna eksplozija iznenadila je stanovnike nemačkog grada Limburga u nedelju ujutru, a u polju u blizini grada nastao je krater širine 10 i dubine četiri metra.

Fotografija eksplozije je snimljena bespilotnim letelicama.

U prvi mah policija je saopštila da "nije sigurno" da se radi o staroj bombi.

Međutim, nakon što su pažljivo pregledali polja kukuruza, stručnjaci su objavili da "sa sigurnošću" mogu da kažu da je eksplodirala bomba iz Drugog svetskog rata, preneo je BBC na srpskom.

Veruje se da je u pitanju eksplozivna naprava od 250 kilograma, koja je pre više od pola veka izbačena iz aviona.

Građani po čitavoj Nemačkoj konstantno pronalaze bombe koje nisu eksplodirale. Eksplozije često izazivaju probleme jer stanovnici nisu sigurni o čemu se radi dok stručnjaci ne utvrde poreklo bombi.

Stručnjaci nisu pronašli delove bombe na mestu eksplozije, ali objašnjavaju da to nije neuobičajeno.

Skladište u blizini železnice u ovom nemačkom gradu su bombardovale savezničke snage, a meštani kažu da su i ranije pronalazili stare bombe koje nisu eksplodirale.

Ipak, ako se nađete u ovom mestu, rizik da dođe do eksplozije stare bombe je manji nego da vas udari grom, rekao je lokalni zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: