Rendi Vagner se suprotstavila Makronu

Lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Pamela Rendi Vagner suprostavila se francuskom predsedniku Emanuelu Makronu po pitanju budućeg predsednika EK.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2019.

09:22

Rendi Vagner se suprotstavila Makronu
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ona poručuje da nosilac liste treba da vodi Komisiju.

Iz pula nosioca liste treba da se izabere predsednik Evropske komisije“ istakla je Rendi Vagner u izjavi bečkom dnevniku „Standard“.

Ona je ocenila da je holandski socijaldemokrata Frans Timermans najbolja ličnost za vođenje Komisije.

Istakla je da kandidat za predsednika Evropskekomisije mora ispuniti određene uslove.

On mora raspolagati stručnim znanjem i političkom potokvanošću kako bi se mogao suočiti sa velikim izazovima. Uz to budući šef Komisije mora raspolagati stabilnom većinom u Evropskom parlamentu“, objasnila je šefica SPO.

Izjava Rendi Vagner se smatra direktnim suprostavljanjem Makronu, koji je nakon Samita EU istakao da sva tri nosioca liste nisu pogodni kandidati za predsednika Evropske Komisije i da moraju da se nađu „nova imena“.

Rendi Vagner je prva šefica stranke iz redova evropskih socijaldemokrata koja se jasno usprotivila Makronu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: