Šef Ndrangete pobegao iz zatvora

Italijanski mafijaški šef Roko Morabito, koji se nalazio u zatvoru u Urugvaju od 2017. godine, pobegao je preko noći dok je čekao da bude izručen Italiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.06.2019.

18:51

Šef Ndrangete pobegao iz zatvora
Foto: EPA PHOTO/EFE/Pedro Falco

Morabito je bio najtraženiji član kalabrijske mafije Ndrangete, najmoćnije organizovane kriminalne grupe u Italiji i jednog od najvećih evropskih uvoznika kokaina iz Južne Amerike.

Poznat kao milanski kralj kokaina, 52-godišnji Morabito uhapšen je nakon više od dve decenije bežanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine, prenosi Rojters.

Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u saopštenju da su Morabito i još trojica su pobegli kasno sinoć preko krova bivšeg centralnog zatvora Karsel, koji je sada nacionalni centar za rehabilitaciju, na susednu zgradu.

"Zabrinjavajuće je i ozbiljno što je kriminalac kao Roko Morabito, šef Ndrangete, uspeo je da pobegne iz zatvora u Urugvaju dok je čekao da bude izručen Italiji", izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

"Obavezujem se da ću učinti dve stvari, prvo: rasvetlićemo kršenje procedura, tražeći neposredna objašnjenja od Montevidea. Drugo: nastavićemo da tragamo za Morabitom, gde god da je, da bismo ga stavili u zatvor onako kako zaslužuje", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: