Bura zbog fontane u Konjščini: "U obliku je ustaškog simbola" FOTO

U hrvatskom mestu Konjščina gradi se fontana u obliku ustaškog simbola, slova "U", a projekat je finansiran sredstvima iz fondova EU, prenose hrvatski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

20:45

Bura zbog fontane u Konjščini:
Foto: Tanjug/net.hr/Tomislav Mileti

Fontana u obliku slova "U" gradi se na glavnom trgu u tom mestu, koje se nalazi u Krapinsko-zagorskoj županiji, objavio je portal Net.hr.

Finansijska konstrukcija za gradnju pomenute fontane je zatvorena, a opština je deo sredstava povukla iz fondova EU.

Uprkos tome, piše zagrebački Jutarnji list, većina stanovnika Konjščina je nezadovoljna prenamenom dosadašnjeg parkinga u trg.

"To vam je čisto inaćenje načelnika općine Mirka Krznara", kažu sagovornici lista.

Zar ne vidite kakvog je oblika fontana, popnite se na obližnju zgradu i videćete slovo "U", dobacio je novinaru ovog hrvatskog dnevnika jedan prolaznik I zaista, iz zgrade fontana ima oblik slova "U", piše Jutarnji.

Stanarka zgrade ispred koje se gradi fontana tvrdi da je sve napravljeno bez ikakve saglasnosti vlasnika stanova.

"Prvenstveno, to je neverovatno ružno, čak i ako zanemarimo slovo 'U'. S druge strane, opasno je za nas koji živimo u zgradi i napravljeno je mimo naše saglasnosti", rekla je neimenovana stanarka i dodala kako su prošle nedelje imali incidentnu situaciju kada je došlo do požara u jednom stanu, a vatrogasci nisu uspeli da priđu zbog gradnje fontane.

Prema pisanju "Nacionala", iza celog projekta stoji načelnik opštine Konjščina Mirko Krznar (HDZ), koji je navodno u razgovorima sa svojim sugrađanima i priznao da namerno želi fontanu u obliku slova "U". Sagovornik ovog lista navodi da je načelnik Krznar u nekoliko navrata kazao da će napraviti "pravi hrvatski trg koji će se noću videti iz aviona".

Kako se podseća, prošle godine on je za Dan opštine organizovao koncert Marka Perkovića Tompsona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: