Brnabić: Značajna podrška Norveške

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministarka spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide konstatovale su da su odnosi dve zemlje veoma dobri.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:32

Brnabić: Značajna podrška Norveške
Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic

Brnabićeva je istakla da je pomoć Norveške Srbiji veoma značajna, uključujući i podršku u prevazilaženju zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine.

Premijerka je naglasila da je Srbija spremna da nastavi razgovore o postizanju kompromisnog rešenja čim Priština povuče jednostrano nametnute takse, a da trenutna situacija samo povećava tenzije u celom regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Norveška ministarka je potvrdila da je dijalog jedini način za otklanjanje tenzija i iznalaženja prihvatljivog rešenja za obe strane.

Govoreći o odnosima dve zemlje ministarka Soreide je ocenila da su veoma dobri i izrazila očekivanje da će se i u budućnosti razvijati kroz saradnju u svim važnim segmentima.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog napretka reformi i pružila punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Premijerka Brnabić je zahvalila ministarki na podršci evrointegracijama i donacijama koje Vlada Kraljevine Norveške pruža Republici Srbiji.

Brnabićeva je konstatovala da odnose dve zemlje karakteriše kontinuirana saradnja i kroz razmenu poseta na najvišem nivou, navedeno je u saopštenju.

Tema razgovora Ane Brnabić i Ine Eriksen Soreide bila je i unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: