Napad jemenskih pobunjenika na saudijski aerodrom: Jedna osoba stradala

U napadu jemenskih pobunjenika na jedan aerodrom u susednoj Saudijskoj Arabiji, poginula je jedna osoba, sirijski državljanin, dok je sedam povređeno.

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

22:55

Napad jemenskih pobunjenika na saudijski aerodrom: Jedna osoba stradala
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Informaciju je saopštila večeras arapska vojna koalicija pod saudijskom komandom koja intervenišu u Jemenu protiv šiitskih pobunjenika.

Neimenovani portparol koalicije nije naveo kako je napad sproveden na aerodom na jugozapadu Saudijske Arabije, koja je 12. juna takođe bila meta raketnog napada u kojem je povređeno 26 civila.

Jemenski pobunjenici su poslednjih nedelja povećali napade i to bespilotnim letelicama na Saudijsku Arabiju, koja vojne interveniše u Jemenu od 2015. godine.

Ta koalicija je kao odgovor povećala vazdušne napade na položaje pobunjenika na severu Jemena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: