Kambodža: Sedam radnika mrtvo, a 21 povređen u urušavanju zgrade

Sedam radnika je stradalo i 21 je povređen u urušavanju jedne stambene zgrade od sedam spratova u Sihanukvilu na jugozapadu Kambodže.

Izvor: Beta/AP

Subota, 22.06.2019.

12:27

Kambodža: Sedam radnika mrtvo, a 21 povređen u urušavanju zgrade
EPA-EFE/ROS PINA

U trenutku nesreće bilo je 30 radnika, a u prvom bilansu bilo je troje mrtvih, navele su vlasti i tada dodale da se strahuje da se nekoliko desetina radnika nalazi u ruševinama.

Spasilačke ekipe na licu mesta traže preživele ispod ruševina.

Zgrada je u vlasništvu jednog kineskog državljanina koji je iznajmio lokaciju za gradnju, navele su lokalne vlasti koje nisu precizirale uzrok nesreće.

Sihanukvil je bilo mirno ribarsko mesto pre nego što je postala popularna destinacija za zapadne i ruske turiste.

Kineske investicije su se povećale poslednjiih godina u Kambodži što je dovelo da gradnje novih zdanja u Sihanukvilu gde cvetaju kockarnice. U tom mestu ima oko 50 kockarnica koje drže Kinezi kao i nekoliko desetina hotela u gradnji.

Kambodža je jedna od najsiromašnijih zemalja u jugoistočnoj Aziji, koja je poznata i po propustima u poštovanju zakona o radu i zaštiti radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: