Iran objavio snimak rušenja američkog drona VIDEO

Video-snimak iranskih snaga koje ruše nadzorni dron mornarice SAD objavljen je na društvenim mrežama vojske Irana, prenosi RT.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

21:12

Iran objavio snimak rušenja američkog drona VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/Conceptw

Video prikazuje lansiranje rakete i eksploziju u trenutku kada naleće na dron.

Kratki klip, snimljen rano ujutru u četvrtak, sa dramatičnom muzikom u pozadini, pokazuje lansiranje iz artiljerije Irana i eksploziju mete na nebu, za koju tvrde da je američki dron. I Pentagon je objavio svoj crno-beli snimak navodnog obaranja ranije u četvrtak, 15 sekundi.

Nijedan od snimaka ne potvrđuje definitvno da li je do obaranja došlo u međunardonim vodama ili u vazdušnom prostoru Irana, što je tačka sporenja Vašingotna i Teherana.

Pentagon: Opasan i neodgovoran potez Irana

Pentagon je saopštio da je Iran oborio američki dron dok je leteo na velikoj visini nad medjunarodnim vodama u Ormuskom moreuzu, na oko 34 kilometra od najbliže tačke iranske obale.

To je, kako je naveo Pentagon, opasan i neodgovoran napad u blizini uspostavljenih vazdušnih koridora izmedju Dubaija, UAE i Omana, koji može da ugrozi nevine civile, prenela je agencija Rojters.

Dron nije narušio iranski vazdušni prostor "ni u jednom trenutku misije", ističe Pentagon.

Dron je, kako navode u Vašingtonu, pao u medjunarodne vode posle obaranja.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je na Tviteru da je iransko obaranje američkog drona bila "veoma velika greška".

Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je oborila "američku špijunsku letelicu" u južnoj provinciji Hormozgan.

Iranski mediji su naveli da je bespilotna letelica oborena kada je ušla u iranska vazdušni prostor u blizini oblasti Kuhmobarak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: