Četvorica osuđena na doživotni zatvor zbog smrti 71 migranta u hladnjači

Mađarski apelacioni sud osudio je na doživotne zatvorske kazne četiri osobe zbog uloge u incidentu iz 2015, kada se 71 migrant ugušio u hladnjači u Austriji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tibor Rosta/MTI via AP
Foto: Tanjug/Tibor Rosta/MTI via AP

Prema odluci apelacionog suda u Segedinu, Avganistanac i dva bugarska državljanina osuđeni su na doživotne kazne zatvora bez mogućnosti smanjenja, dok treći Bugarin može da zatraži puštanje na slobodu posle 30 godina u zatvoru.

Prema današnjoj odluci apelacionog suda u Segedinu, Avganistanac i dva bugarska državljanina osuđeni su na doživotne kazne zatvore bez mogućnosti smanjenja, dok treći Bugarin može da zatraži puštanje na slobodu posle 30 godina u zatvoru.

Sve četiri osobe osuđene su prošle godine na kazne od 25 godina zatvora zbog pripadanja kriminalnoj organizaciji i više zločina, uključujući krijumčarenje ljudi i ubistvo.

Preostalih 10 optuženih, od kojih su većina Bugari, osuđeno je na zatvorske kazne između četiri i 12 godina.

U hladnjači s mađarskim tablicama pronađenoj na auto-putu u Austriji 27. avgusta 2015. godine, ugušilo se 59 mušaraca, osam žena i četvoro dece iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Migranti su ukrcani u kamion blizu sela Morahalom, na granici Mađarske i Srbije, odakle su krenuli ka Austriji. Tužioci su naveli da su se svi "ugušili u jezivim uslovima tri sata posle polaska", dok su još bili u Mađarskoj.

strana 1 od 462 idi na stranu