Grčka: Nova demokratija u prednosti nad vladajućom Sirizom

Nova demokratija beleži prednost od 11 odsto ispred vladajuće Sirize, pokazali su rezultati istraživanja o predstojećim parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2019.

15:35

Grčka: Nova demokratija u prednosti nad vladajućom Sirizom
Kirijakos Micotakis Foto: EPA-EFE/Alexandros Vlachos

O prednosti najveće grče opozicione partije u istraživanjima javnog mnjenja piše grčki list Katimerini.

Od ukupnog broja ispitanika, 34,5 odsto bi glasalo za opozicionu Novu demokratiju, zatim 23,3 odsto za Sirizu, 5,1 odsto za Pokret za promene (KINAL), 3,8 odsto za Komunističku partiju Grčke, 3,2 odsto za novoformiranu Grčko rešenje i tri odsto za MeRA25 čiji je lider bivši ministar finansija Janis Varufakis.

Prvi put, desničarska Zlatna zora je ispod cenzusa sa 1,8 odsto podrške birača.

Ukupno 39,8 odsto ispitanika očekuje da će Nova demokratija pobediti na predstojećim izborima, dok njih 27 odsto smatra da će pobediti Siriza.

Samo 6,4 odsto smatra da će pobediti Pokret za promene, a njih 4,6 odsto očekuje pobedu Komunističke parije Grčke.

Na pitanje ko očekuju da će biti sledeći premijer Grčke, 36 odsto anketiranih je odgovorilo da će to biti lider opozicione Nove demokratije Kirijakos Micotakis, dok njih 24,7 odsto smatraju da će Aleksis Cipras ostati na premijerskoj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: