Nove uvrede Srbima stižu iz CG, reagovala samo opozicija

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Zoran Vujović objavio je na svom profilu na Tviteru niz primitivnih uvreda i psovki na račun srpskog naroda.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Deposite photos/Mehaniq
Foto: Deposite photos/Mehaniq

Pročitajte još:

Suspendovana savetnica crnogorske ambasade zbog komentara da bi spalila hram

Opoziciona stranka Prava Crna Gora traži da Vujović bude proceusiran za govor mržnje i da bude otpušten iz tog pozorišta.

Vujović je pored ostalog napisao da su Srbi "ništavila, neznalice, izrodi, smećari..."

Prava Crna Gora ocenila je da njegovi navodi predstavljaju izliv klasičnog fašizma, rasizma i "povampirenja najgore međubratske mržnje" od čoveka kojeg, kako podseća, finansiraju svi građani Crne Gore, "pa i Srbi kojima psuje majku i najbrutalnije vređa".

"Nakon Mirne Nikčević, pa i ovog sramnog i skandaloznog istupa, jasno je da nije reč o izuzecima, već očigledno o nadovezivanju na anti-srpsku kampanju koju je pokrenuo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, sa insistiranjem na otimanju crkvene imovine", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Ta stranka je pozvala tužilaštvo da hitno reaguje na ovaj govor mržnje i ispita i procesuira glumca Zorana Vujovića, jer ukoliko se to ne desi, to će, kako upozorava, značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore.

Takođe je pozvala i čelnike Crnogorskog narodnog pozorišta, državne institucije kulture, da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv Vujovića i prekinu njegov angažman u tom pozorištu, jer bi, kako ističe, nakon ovakvih fašističkih ispada njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značio da i ta institucija ima isti stav.

Dok se to ne desi, dok glumac Vujović ne prekine angažman u instituciji koju finansiraju građani Crne Gore, pa i Srbi, Prava Crna Gora pozvala je sve Srbe i sve civilizovane ljude koji dolaze u pozorište, da bojkotuju Crnogorsko narodno pozorište.

strana 1 od 148 idi na stranu