Bandićev neprimeren komentar saradnice: Ležerno sedi, kao Kašogi u fotelji

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić neprimerenim komentarom na račun njegove portpaorle izazvao burne reakcije.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 20.06.2019.

11:03

Bandićev neprimeren komentar saradnice: Ležerno sedi, kao Kašogi u fotelji
Foto: EPA/ANTONIO BAT

Naime, tokom jedne konferencije za medije, Bandić je portparolki, koja je sedela nedaleko od njega kazao: "Vidi se da je bila na HRT-u dugo, da ležerno sedi kao Kašogi u fotelji...", preneo je Index.hr.

Džamal Kašogi je novinar Vašington posta koji je mučen, a potom i raskomadan u ambasadi Saudijske Arabije u Istanbulu. Njegovo "ispitivanje" počelo j eupravo u fotelkji saudijske ambasade.

Njegovo telo, ili bar neki delovi, nikada nisu pronađeni, a ceo svet je pratio taj slučaj. Angažovani su i eksperti UN, a vođa tog tima izjavila je da postoje ozbiljni dokazi da bi saudijski princ prestolonaslednik Mohamad bin Salman trebalo da bude ispitan jer postajeočigledno da lanac odgovornosti doseže do njega.

Takođe, isti tim zaključuje da je reč o veoma detaljno planiranom i brutalnom ubistvu za koje se može smatrati da je kriva država Saudijska Arabija.

Izjava Bandića izazvala je niz komentara na sajtu Indexa, ali i na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: