Sprema se objava osumnjičenih za obaranje MH17: Među njima ruski vojni zvaničnici?

Međunarodna istražna komisija trebalo bi danas da saopšti imena osumnjičenih za obaranje malezijskog aviona MH17 iznad Ukrajine, pre pet godina.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

11:18

Sprema se objava osumnjičenih za obaranje MH17: Među njima ruski vojni zvaničnici?
Freek van den Bergh/Stringer/Getty images

U tom napadu poginulo je 298 putnika i članova posade.

Tim kojim rukovode holandski istražioci, kako navodi AP, rezultate istrage prvo će saopštiti članovima porodica stradalih, a tek potom će se obratiti široj javnosti, putem konferencije za medije.

Kako dalje navodi AP, značajn pomak u istrazi usledio je skoro godinu dana od kako su istražioci izjavili da je malezijski "boing 777" pogodio projektil BUK, ispaljen s teritorije pod kontrolom ruske vojske nadomak Kurska.

Zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova izjavio je ranije agencijama da će komisija imenovati četiri osobe kao glavnoosumnjičene, uključujući i visoke ruske vojne zvaničnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: