Pismo planinara: Specijalci tukli migrante i pucali im iznad glava

Nove optužbe zbog postupanja hrvatske policije prema migrantima pojavile su se u hrvatskim medijima.

Izvor: index.hr

Sreda, 19.06.2019.

13:17

Pismo planinara: Specijalci tukli migrante i pucali im iznad glava
Jeff J Mitchell/Staff/Getty images/Ilustracija

Planinar koji je, kako tvrdi, svedočio kako su specijalci na vrhu Risnjaka mlatili migrante i pucali im iznad glava poslao je portalu H-alter potresno pismo u kojem izuzetno detaljno opisuje šta se događalo. Kako tvrdi, specijalci su automatskim puškama pucali iznad glava migranata kako bi ih zastrašili, a zatim su ih lovili u šumama.

Taj planinar ispričao je da je 15. juna grupa planinara krenula ka vrhu Risnjaka, a kada su došli u dnevni boravak planinarskog doma, ugledali su automatsku pušku na jednom stolu i dvojicu specijalaca.

Rečeno im je da su oni tu da bi ih sačuvali od migranata, koji, kako je tvrdila upravnica planinskog doma, stalno provaljuju u taj dom tražeći prenoćište. Specijalci su im rekli da konstantno patroliraju šumama i love migrante. Ispostaviće se, prema nihovim tvrdnjama, da je ceo Risnjak pod kamerama i da akciju sprovode sa BiH policijom.

Ti specijalci su potom planinarima ispričali kako ih se migranti posebno plaše, a o njima su govorili i da smrde i da su glupi, napisao je planinar koji je prisustvovao celom razgovoru.

U jednom trenutku, kako piše taj planinar, pojavilo se nekoliko iscrpljenih migranata koji su zatražili malo vode. Jedan mladi bračni par im je dao vodu, a već u sledećem trenutku specijalci su izleteli iz kampa, vičući ma migrante da legnu na zemlju. U tom trenutku počeli su da ih tuku.

Izbeglice su počele da beže a jedan ili više policajaca počeo je da puca iz oružja, iznad njihovih glava, navodi planinar, a prenosi Index.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: