Osumnjičeni za krađu testova podneo žalbu sudu

I. S., koji se sumnjči za krađu testova iz matematike, i njegov branilac podneli večeras žalbu na rešenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.06.2019.

21:10

Osumnjičeni za krađu testova podneo žalbu sudu
Ilustracija: Depositphotos/JanPietruszka

Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora.

Saslušanje I. S. u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak.

Prema rešenju o zadržavanju, I. S. je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet, gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni, uz pomoć aplikacije „Vajber“, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: