Pred maturantima kombinovani test, posebne mere predostrožnosti

Beograd -- Mali maturanti polagaće danas kombinovani test, a test iz matematike u četvrtak jer su oni "procureli" testovi na društvenim mrežama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Rade Prelić
Tanjug, Rade Prelić

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je da je test iz matematike, koji su osmaci trebalo da polažu u utorak "provaljen" i da se to dogodilo u "nekoj" školi.

Polaganje tog testa pomereno je za četvrtak, 20. juna.

Kada je reč o fotografijama kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama, pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su lažne, te da testovi za polaganje tog dela male mature nisu "provaljeni", pa će danas kako je i predviđeno, biti održano polaganje, kojepočinje u devet časova, a završava u 11.

Prema njenim rečima, sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali u ponedeljak, sve je u redu.

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podnelo je zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testova iz matematike, koji su u utorak otkazani.

Zahtev je podnet Upravi kriminalističke policije kako bi se istražile okolnosti slučaja.

Jedna grupa "malih maturanata" iskopristila je događaj za protest. Oni su se najpre okupili ispred Ministarstva prosvete, na poziv preko društvenih mreža, a posle su, a među njima je bilo i roditelja, otišli do Slavije, gde su na kratko blokirali saobraćaj.

Zbog događanja oko testa iz matematike, ali i insinuacija da je "provaljen" i kombinovani test, celokupan proces današnjeg polaganja kombinovanog testa pod posebnim je merama predostrožnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu